Фото ілюстративне. Джерело: "АрміяInform"

Військовим спростили отримання компенсації за житло: які зміни відбулися

Уряд затвердив зміни, згідно з якими під час отримання компенсації на піднайом житла військовослужбовцям більше не потрібно буде надавати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Там зазначили, що з переліку документів для подання рапорту на виплату такої компенсації також виключені копії довідок про реєстрацію місця проживання. Водночас обов’язок збирати окремі документи перекладено з військовослужбовців на їхніх командирів.

Також зміни врегульовують питання виплати грошової компенсації у випадку руйнування або пошкодження житла військовослужбовців внаслідок ведення бойових дій.

"Продовжуємо спрощувати бюрократичні процедури. Ми скоротили кількість довідок і захистили права військовослужбовців, зокрема, тих, чиє житло зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії російської федерації. Тепер оформити грошову компенсацію за піднайом житла стане простіше, а скористатися цим правом зможе більша кількість захисників", — наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Відповідні норми встановила постанова, яку ухвалив Кабінет міністрів України. Інформацію про право власності на нерухоме майно відтепер перевірятиме командир військової частини або керівник підрозділу, органу, закладу чи установи, що уповноважений ухвалювати рішення щодо її виплати.

"Водночас інтереси держави захищено від зловживань. Зокрема, якщо виплати здійснювалися внаслідок введення військового керівництва в оману, встановлено механізм їх повернення до бюджету. Особі надається час для добровільного відшкодування коштів, а в разі незгоди — спір вирішуватиметься в суді", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні в Міністерстві у справах ветеранів у відповідь на інформаційний запит TrueUA заявили, що ветерани війни, чинні військовослужбовці та їхні родини можуть отримати безоплатну психологічну допомогу. На це 2024 року уряд спрямував 160 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.09.2024 18:54