Фото: ДБР

Викрали понад 3 тонни продовольства для військових: на Донеччині судитимуть двох ділків

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування щодо двох військовослужбовців, які привласнювали та розпродавали продукти, призначені для харчування особового складу однієї з військових частин Донецької області. Зловмисникам загрожує до п'ятнадцяти років ув’язнення.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Встановлено, що начальник продовольчого складу військової частини та керівник їдальні занижували у документах залишки продовольства, яке призначалося для харчування військовослужбовців. Ділки збували харчі одному з місцевих підприємців за заниженою ціною. 

"З квітня до вересня 2023 року зловмисники "списали" понад три тонни харчів, зокрема м’ясо, цукор, крупи, молочні продукти, олія, яйця, шоколад, сік та інше. Водій вивозив продукти замовникам з території частини", йдеться у повідомленні.

Начальника їдальні військової частини правоохоронці затримали під час чергової спроби продажу продовольства. У ході обшуків було вилучено вкрадені продукти та службову документацію, яка доводить проведення оборудки.

Двоє фігурантів обвинувачуються у привласненні військового майна, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру українському прикордоннику, який перейшов на бік окупантів, після чого дав декілька брехливих інтерв’ю російським пропагандистським каналам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.03.2024 10:33