Фото:Головне управління Нацполіції в Одеській області

Вимагав у військового 15 тисяч грн за невідправлення на передову: в Одесі на хабарі "погорів" заступник командира частини

В Одесі правоохоронці затримали заступника командира військової частини в одержанні неправомірної вигоди. Він вимагав у підлеглого 15 тисяч гривень за невнесення його прізвища до списків військовослужбовців, які підлягають ротації у зону активних бойових дій.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Одеській області.

"Правопорушник вимагав у підлеглого хабар за невнесення його прізвища до списків військовослужбовців, які підлягають ротації у зону активних бойових дій", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці затримали підозрюваного "на гарячому" одразу після передачі йому обумовленої суми в розмірі 15 тисяч гривень. У ході обшуку в зловмисника були виявлені та вилучені речові докази. Йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Фото:Головне управління Нацполіції в Одеській області

Фото:Головне управління Нацполіції в Одеській області

"Слідчі повідомили правопорушнику про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди", — зазначила начальниця відділення слідчого відділу територіального підрозділу поліції Валентина Горошко. 

За її словами, цей злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

"Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку, слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває слідство", — додала вона.

Нагадаємо, на початку грудня Національна поліція затримала організаторів корупційних схем у різних регіонах України. За гроші вони пропонували потенційним призовникам організувати "підстави" для уникнення мобілізації. Вартість таких послуг коливалася від 400 до 6 000 доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 17:59