Денис Шмигаль. Фото: armyinform.com

Виробництво дронів зростає: прем'єр розповів, скільки БпЛА виготовить Україна до кінця року

Українські підприємства оборонно-промислового комплексу активно нарощують виробництво зброї та техніки. До кінця 2024 року планують виготовити 1,5 мільйона дронів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 1 жовтня.

"Один з напрямків підтримки нашого війська — це збільшення кількості зброї та техніки, яку мають захисники України", - заявив він.

Шмигаль підкреслив, що Україна щодня працює з партнерами над збільшенням постачання зброї, а також посилює розвиток власного оборонно-промислового комплексу. У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі.

За словами прем'єра, кожен другий боєприпас у зоні бойових дій український.

"До кінця року виготовимо 1,5 мільйона дронів. Кожен вчасно відправлений на фронт снаряд, кожен дрон, кожна одиниця артилерії — це зростання сили та міці наших воїнів, це збереження їхніх життів", — зазначив він.

Також Шмигаль додав, що країна не лише випускає безпілотники, але й готує кадри для управління ними. Так, уряд запустив  експериментальний проект щодо сертифікації шкіл операторів БпЛА.

"Встановлюємо чіткі вимоги для цих шкіл та уніфікуємо навчальний процес. Навченим операторам дронів буде простіше отримати відповідну військово-облікову спеціальність", — підсумував прем'єр.

Нагадаємо, за даними Мінцифри, за час повномасштабної війни відбулася справжня технологічна революція. За два роки виробництво безпілотників в Україні масштабувалося в 100 разів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 15:49