Фото: росЗМІ

Візит Путіна на окуповані території: ISW назвав цілі

Президент України Володимир Зеленський 18 квітня відвідав Авдіївку, і не виключено, що Кремль навмисно оприлюднив кадри візиту Путіна, щоб затьмарити візит Зеленського в інформаційному просторі.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На думку експертів, візит Путіна, ймовірно, також мав на меті публічно визначити потенційних цапів-відбувайлів напередодні запланованих українських контрнаступів.

Також аналітики зауважили, що Путін, кремлівські джерела та військові блогери все частіше обговорюють перспективи українського контрнаступу, і цілком ймовірно, що Кремль готує вітчизняний інформаційний простір або до військових невдач, або до відсічі загрози контрнаступу. Крім того, фахівці звернули увагу на те, що Путін під час візиту в окуповані Херсонську та Луганську області був наче в очікуванні запланованого українського контрнаступу.

Нагадаємо, 18 квітня президент РФ Володимир Путін начебто відвідав тимчасово захоплені території Херсонщини та Луганщини. У соцмережах з’явилися відео нібито з очільником Кремля в Україні. 

Проте, ймовірно, Кремль збрехав про дату поїздки диктатора на окуповані території. Речник Путіна Дмитро Пєсков наголосив, що поїздка диктатора відбулася 18 квітня. Але на відео агресор звертається до військових і говорить, що "Пасха ще буде". З цього можна зробити висновок, що Путін їздив на окуповані території ще до 16 квітня. Розбіжності помітили й в прес-службі російського президента та швидко замінили відео.

Відомо, що Путін раніше нібито здійснив поїздку до окупованого МаріуполяДо тимчасово захопленого міста диктатора буцімто привезли на вертольоті. Потім за кермом автомобіля він нібито об'їхав кілька районів міста, а у мікрорайоні "Невський" поговорив з містянами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 19.04.2023 07:07