Фото: "Дія"

Влада анонсувала електронний дозвіл на зброю у "Дії": перші деталі

Незабаром у застосунку "Дія" користувачам буде доступний електронний дозвіл на зброю. Точно дата впровадження нової функції поки не відома.

Про це повідомила заступниця директора розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач в ефірі телемарафону.

"В застосунку "Дія" буде відображатись інформація про зброю", — сказала посадовця.

Вона пояснила, що у додатку українцям буде доступною інформація про тип, модель, серійний номер та статус зброї.

"Щодо дозволів на зброю, то це буде інформація лише про наявні дозволи, їхній статус: активний, призупинений чи скасований. Також буде вказуватись термін дії дозволу, для контролю аби своєчасно його поновлювати", — додала вона.

Крім того, після того, як нова функція стане доступною, громадяни у "Дії" зможуть замовити витяг з Єдиного реєстру зброї і документ буде у цифровому вигляді. 

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував, що у застосунку "Дія" найближчим часом з'являться ще шість нових послуг. Серед них — повідомлення про проблеми зі зв’язком та еАкциз. 

Додамо, раніше в застосунку "Дія" запустили рекрутинг до "Армії дронів". Щоби мобілізуватися, військовозобов'язаним не потрібно йти до територіального центру комплектування та проходити військово-лікарську комісію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 27.10.2024 23:30