Фото: Міноборони України

"Ворогу не сподобається": Залужний та Умєров відвідали передові позиції в районі Куп'янська (фото)

У вівторок, 9 січня, міністр оборони Рустем Умєров разом з головнокомандувачем Збройних сил України генералом Валерієм Залужним і начальником Генерального штабу генерал-лейтенантом Сергієм Шапталою відвідали позиції Сил оборони в районі Куп'янська.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

За даними відомства, командувач ОСУВ "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський ознайомив із ситуацією довкола Куп’янська, де українські воїни відбивають постійні спроби росіян атакувати. Успіхів у російських окупантів на цьому напрямку немає. 

"Мав честь зустрітися з командирами підрозділів, які воюють на цьому напрямку зараз. Доповіли про ситуацію, поточні виклики. Рішення будуть ухвалені найближчим часом — ворогу не сподобається", — сказав Рустем Умєров.

Фото Міноборони України

За даними Інституту вивчення війни, найближчими тижнями війська країни-агресорки, ймовірно, можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська Харківської області. Проте окупанти не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області.

Нагадаємо, вперше про наступ росіян на Харківщині заявило видання The Telegraph з посиланням на власні анонімні джерела. Наголошувалося, що новий наступ агресора, швидше за все, розпочнеться 15 січня.

Проте начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо спростував інформацію про наступ РФ на Харківщині. За його словами, журналісти "все перекрутили" і в решті матеріалу немає "нічого нового". Він заявив, що The Telegraph посилається на "якісь незрозумілі підрозділи військової розвідки" і матеріал "не вартий уваги".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.01.2024 19:10