Фото: Twitter Байдена

Втрати Росії під Бахмутом: розвідка відреагувала на цифри Байдена

Оцінка президента США Джо Байдена щодо втрат Російської Федерації в районі Бахмута цілком реальна. Озвучені цифри у 100 тисяч главою Білого дому відповідають українським даним.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Тут жодних розбіжностей немає. Є питання різниці методології. Є один підхід, коли подаються загальні втрати разом із вбитими та пораненими. Або окремо ліквідовані й окремо поранені. Так само питання, за який період це подається", — сказав він.

За словами Юсова, відбувається постійний обмін інформацією з нашими союзниками.

"І між цими даними жодних розбіжностей немає. Втрати рашистів під Бахмутом справді колосальні й вони абсолютно не відповідають ні поставленим цілям, ні заявленим результатам", — додав представник ГУР.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що у місті Бахмут проходять дуже важкі бої. Збройні сили України зберігають контроль у районі "Літака".

Російські загарбники вже рік намагаються захопити Бахмут Донецької області, однак їхні спроби є марними. У боях за це місто Росія втратила понад 100 тисяч своїх військових. Через неможливість взяти під контроль місто, окупанти його стирають з лиця землі. У неділю, 21 травня, у Мережі опублікували фото оператора дрона із позивним "Єнот" із 93-ї ОМБр "Холодний Яр", на яких з висоти пташиного лету зафіксовано, який вигляд має зруйнований російськими окупантами Бахмут.

21 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України продовжують контролювати Бахмут. Водночас командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ наближаються до оперативного оточення міста. Він наголосив, що щодня наші воїни продовжують просуватися на флангах у передмісті Бахмута.

За даними Інституту вивчення війни, контратаки Збройних сил України поблизу Бахмута усунули загрозу російського оточення українських сил. Це змусило війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій.

Раніше у Міноборони розповіли про плани армії РФ на Бахмутському напрямку. Російські загарбники проводять мобілізаційні заходи для укріплень своїх позицій, резервів особового складу у РФ дуже багато.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 13:39