Фото: скріншот з відео

Як націоналістична риторика Путіна б'є по Росії: роз'яснення ISW

Русифікація РФ, яку активно пропагує диктатор Володимир Путін, негативно впливає на країну. Російські чиновники постійно обирають мігрантів та етнічні меншини "мішенями" для поповнення і формування збройних сил.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Війна проти України дала можливість найбільш агресивним медійним особам консолідувати свою ідеологію і проєктувати її як на український народ, так і на неслов'янські меншини в самій РФ. Ця тенденція, ймовірно, посилюватиметься в міру продовження війни та переживе її, "пронизуючи російський внутрішній простір на довгі роки", — йдеться у звіті.

Аналітики зазначають, що російські чиновники перекладають військовий тягар "русифікації" в Україні на громади та окремих осіб, які є його мішенями всередині країни.

Дуже показовими є непоодинокі випадки ксенофобії та расизму у РФ, які ілюструють суть внутрішньої "русифікації". Цей факт підкреслює те, що голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін раніше закликав цілеспрямовано набирати мігрантів з Центральної Азії та Кавказу, які отримали російське громадянство, оскільки вони мають "конституційний обов'язок захищати країну, яка їх прийняла".

Основні висновки ISW:

  • Російська провоєнна спільнота продовжує прославляти звірства і виступати за посилення жорстокості.
  • Війська РФ провели обмежені наземні атаки поблизу Кремінної.
  • Також вони продовжили наземні атаки в Бахмуті, навколо нього, а також вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.
  • Крім того, загарбники продовжують будувати оборонні споруди в окупованій Запорізькій області та Криму.
  • Російські чиновники продовжують просувати закон, спрямований на підвищення ефективності вручення повісток і боротьбу з ухильниками від призову до армії.
  • Центр національного спротиву оприлюднив звіт, в якому детально описуються масштаби незаконної депортації українських дітей з Донбасу у РФ.

Нагадаємо, російські загарбники готують до депортації ще понад 2,7 тисячі дітей з Луганської області. Попри те, що ще минулого місяця Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт дитячого омбудсмена і президента РФ, звинувативши їх у воєнних злочинах у зв’язку з незаконною депортацією українських дітей, ці дії на окупованих територіях не припиняються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.04.2023 07:01