Ігор Клименко. Джерело: Facebook

Як працює українська комендатура в Курській області: пояснення МВС

Дії України на території Курської області Росії показують, що українська держава є відповідальною країною. Наші військові й інші служби дотримуються принципів Женевської конвенції.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в коментарі журналістам у межах Конгресу місцевих і регіональних влад у Кропивницькому. Його цитує "Укрінформ".

"Ми не окупували ці території, не встановлювали жодної влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, отримують від військових гуманітарку та ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показати себе добрими, це питання відповідальності держави. І ми показуємо, що Україна — це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій", — сказав він.

За його словами, тому військові дають їм свій запит, а вони передають військовим через поліцію та Державну службу з надзвичайних ситуацій все необхідне для цих людей.

"А це — люди, 90% їх — у віці 60+. Є онкохворі, є хворі на цукровий діабет, і вони не отримують ліки. І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію", — зазначив міністр.

Як відомо, наступальна операція Сил оборони в Курській області Росії розпочалася 6 серпня. 15 серпня оголосили про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пояснив на нараді керівників закордонних дипломатичних установ, чому підготовка до операції в Курській області не розголошувалася. Це насамперед пов'язано з побоюванням союзників щодо порушення так званих "червоних ліній".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 22:53