Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Як Сенат голосуватиме за допомогу Україні: посол України в США Маркарова пояснила процедуру

Голосування за законопроект щодо додаткового фінансування для України може дещо затягнутися. Усе залежить від того, як довго триватимуть виступи сенаторів.

Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова, яка залишила відповідний допис на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, розгляд пакета законопроектів про допомогу, який містить і допомогу Україні, в Сенаті США запланований на 13:00 за Вашингтоном (20:00 за Києвом).

Сенатори мають спершу проголосувати за два питання — внесення поправки сенатора Шумера до законопроекту про національну безпеку H.R.815, яка дублює рішення Палати представників, і клопотання про завершення дебатів.

"⁠Після цих двох голосувань (за умови їхнього схвалення) сенатори матимуть 30 годин (але не більше як годину на кожного) для обговорення законопроекту, після чого проведуть остаточне голосування", — зазначила Маркарова.

Вона нагадала, що в лютому під час попереднього голосування в Сенаті за допомогу Україні виступи сенаторів тривали всю ніч.

"Тривалість цієї частини процедури залежатиме від того, як багато сенаторів виявлять бажання виступити та скільки часу виступатимуть", — підсумувала Оксана Маркарова.

Нагадаємо, вчора народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк висловив сподівання, що через те, що сенатори спеціально на це голосування повертаються у Вашингтон із перерви, то, мабуть, домовляться між собою особливо не затягувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 18:22