Фото: соцмережі

Як уникнути неприємностей під час відсутності мобільного зв'язку: поради міністра

У вівторок, 12 грудня, в оператора зв’язку Kyivstar стався масштабний збій, через що у багатьох абонентів відсутній мобільний зв'язок та Інтернет-мережа. Українцям дали пораду, як уникнути неприємностей під час критичних ситуацій.

Відповідна інформація з'явилась у Telegram міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. За його словами, у громадян є декілька варіантів при виникненні непередбачуваних ситуацій під час відсутності мобільного зв'язку, а саме:

  • якщо вам потрібна термінова допомога — зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби — зверніться до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини;
  • також ви можете попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах. У Пунктах Незламності, розгорнутих на базі наших підрозділів, є можливість скористатися Wi-Fi. 

"Поділіться цією інформацією із рідними та знайомими, які наразі перебуваються без зв'язку. Екстрені номери 101, 102, 112 працюють у штатному режимі", — йдеться у повідомленні Клименка.

Нагадаємо, вранці вівторка, 12 грудня, у роботі українського оператора "Київстар" стався масштабний збій. Користувачі повідомляли про відсутність зв'язку та інтернету. Крім того, не працює сайт оператора.

Як повідомили ЗМІ, причиною масового технічного збою в роботі мобільного оператора стала хакерська атака на ядро мережі. У мережі раніше публікували інформацію про обшуки правоохоронців у "Київстар", однак джерела видання її не підтвердили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 12:51