Фото: armyinform.com.ua

Яка ситуація з носіями "Калібрів" у Чорному та Азовському морях: заява військових

Станом на ранок вівторка, 20 серпня, російські загарбники не виводили бойові кораблі в акваторії Чорного та Азовського морів. Ракетної загрози для України з цих територій наразі немає.

Про це у Telegram-каналі повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.
 
За даними військових, у Чорному морі ворожі кораблі відсутні. В Азовському морі ворожі також кораблі відсутні, а в Середземному морі перебуває два ворожі кораблі, але носії крилатих ракет "Калібр" на них відсутні.
 
"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — п'ять суден, з них три продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — сім суден, з них два рухались з протоки Босфор", — йдеться у зведенні ВМС.

Росія станом на 20 серпня не виводила у Чорне море носії "Калібрів"

Інфографіка: ВМС України

Раніше повідомлялось, що у Києві зранку, 20 серпня, оголошували сигнал повітряної тривоги через загрозу застосування ворогом балістичного озброєння. Також сирени лунали й в інших областях України.

Нагадаємо, 19 серпня ввечері у Києві та низці областей оголошували повітряну тривогу. Небезпека була пов'язана із загрозою ударних безпілотників типу "Шахед".

Варто зазначити, що станом на ранок 19 серпня Російська Федерація також не виводила носії "Калібрів" в Акваторії Чорного та Азовського морів.

За даними Повітряних сил, у ніч на 19 серпня російські окупанти завдали удару по території України 11 безпілотниками типу Shahed. Силам протиповітряної оборони вдалось ліквідувати усі ворожі об'єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 08:01