Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Які регіони найбільше потерпають від російських ДРГ: відповідь прикордонників

На північному кордоні росіяни вдаються до застосування диверсійно-розвідувальних груп. Також прикордонні регіони постійно обстрілюються окупантами.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"На жаль, ситуація досить непроста. В першу чергу через обстріли, які Росія щоденно продовжує завдавати по території України", — сказав він.

За словами Демченка, лише з початку поточного місяця нашими прикордонними нарядами зафіксовано понад 1800 обстрілів, які Росія здійснила по території Чернігівської, Харківської та Сумської областей. Найбільше припадає по Харківській області.

Російські ДРГ тероризують дві області

Демченко наголосив, що на додачу до обстрілів, російські загарбники застосовують й ДРГ. Найбільше спроб зафіксовано на Сумщині, але також є активність й у Харківській області.

Найменше за останній період ворог застосовує ДРГ у Чернігівській області.

"Ну й ворожі ДРГ це загроза не лише для Сил оборони, але й мирним жителям. Вчора ворожа ДРГ поряд кордону (Сумської області, — ред.) практично розстріляла автомобіль в якому їхали цивільні люди. На жаль, вони загинули", — заявив Демченко.

Нагадаємо, вранці 27 січня ворожа розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Вони проживали у селі Андріївка, що розташоване на Сумщині у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 09:57