Фото ілюстративне. Джерело: "Європейська правда"

Які виплати отримають українці після повернення: важливе рішення ПАРЄ

Рада Європи та Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) ухвалили спільне рішення про грошову допомогу тим громадянам, які повертатимуться в Україну. Однак отримати ці кошти наразі неможливо.

Про це повідомив народний депутат України від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

"Тільки що Комітет ПАРЄ з міграції погодив рішення щодо виплати грошей українцям для повернення в Україну! Тобто після закінчення бойових дій українці, які будуть повертатись жити в Україну, зможуть отримати фінансову допомогу від європейських країн. Цю норму додано у велику доповідь, яку ми готуємо в міграційному Комітет ПАРЄ щодо України. Це дуже важливе рішення!" — наголосив він.

Раніше Центр економічної стратегії підрахував, що за кордоном може залишитися близько двох мільйонів українських біженців (від 1,4 до 2,3 мільйона). Це на 20% більше, ніж очікувалося раніше.

Водночас велика кількість громадян планує повернення. Експерти вважають, що події можуть розвиватися за такими двома сценаріями:

  • оптимістичний — в Україну повертається близько 2,2 мільйона українців;
  • песимістичний — 1,2 мільйона осіб.

Рішення українців не повертатися не остаточне. Частина біженців розглядає приїзд на Батьківщину за певних умов. Зокрема, після припинення бойових дій і збільшення зарплат.

Нагадаємо, що 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, яка передбачає конфіскацію заморожених російських активів. Їх мають передати для відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.05.2024 18:14