Фото: ukr.radio

Яку тактику застосовували рашисти під час сьогоднішньої масованої атаки: пояснення Гуменюк

Керівниця об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк заявила, що війська країни-агресорки під час масованої атаки 2 січня здійснювали пуски ракет по території України з Каспійського моря, використовуючи складний маршрут.

В ефірі телеканалу "Київ24" посадовиця розповіла, що система протиповітряної оборони всієї країни працювала в насиченому і інтенсивному режимі, оскільки військові розуміли, що маршрути прямування ракет можуть бути дуже складними.

"Очевидно, що навіть за ушкодженнями маршрути були трошки інші. Тому що дійсно ця атака була спрямована дещо на інші регіони України. Якщо минулого разу, 29 грудня, Південь зачепило досить потужно, то цього разу тут ракети фактично не фігурували. Дуже мала кількість ракет дуже швидко проходила нашу зону відповідальності і фактично не було навіть часу зреагувати на їх знищення", — заявила Гуменюк.

За словами Гуменюк, ворог намагається тримати свої літаки максимально далеко від засобів дії української ППО, а ракети, які він спрямовує, слідували досить складним маршрутом: проходили і через південні регіони, але фактично по дотичній, зрізаючи основний маршрут і не даючи можливості зафіксувати силам ППО і відпрацювати по них. 

"Це, в принципі, досить звична тактика ворога, ми вже не вперше це спостерігаємо, знаємо, що вони можуть таким чином закладати маршрути своїх ракет. І тому під час такої роботи в напрузі перебувають всі сили і засоби ППО, які можуть бути задіяні по такому складному маршруту слідування ракет", — розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони.

Президент Володимир Зеленський відреагував на нову масовану атаку ворога та пообіцяв, що цьогоріч влада продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 15:55