Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Яку відповідь готували США на застосування ядерної зброї Росією: американські журналісти з’ясували деталі

Сполученні Штати Америки готували відповідь, якби Росія застосувала проти України ядерну зброю. Однак вона була би "неядерною".

Таку інформацію оприлюднило американське видання The New York Times. За інформацією джерел журналістів, пік стурбованості щодо можливої ядерної атаки Росії припав на жовтень 2022 року.

Саме тоді російський диктатор Володимир Путін заявляв, що Російська Федерація може використати ядерну зброю проти України.

Медійники зазначили, що на декілька тижнів у жовтні 2022 року Білий дім поглинула криза. Адміністрація президента США Джо Байдена побоювалася, що Москва може застосувати тактичну ядерну зброю на полі бою.

За даними джерел видання, стурбованість Білого дому виявилася настільки великою, що оперативні групи збиралися, щоби визначити, якою могла би бути відповідь США.

У Байдена схилялися до "неядерної" відповіді, але реакція, на думку представників адміністрації президента США, мала бути відчутною — ймовірно, "звичайний напад на підрозділи, які запустили ядерну зброю". У Білому домі вважали, що застосування ядерної зброї у відповідь могло заохотити Путіна й інші авторитарні держави до використання ядерного арсеналу.

До речі, російський диктатор Володимир Путін неодноразово погрожував Україні та західним країнам ядерною зброєю. Крім того, Росія перемістила свою ядерну зброю у Білорусь. Але скористатися нею самопроголошений президент Олександр Лукашенко самостійно не зможе.

Як раніше зазначало американське видання CNN, США наприкінці 2022 року готувалися до ядерного удару Росії по Україні. При цьому у Вашингтоні опиралися на деяку розвідувальну інформацію.

Нагадаємо, що Вашингтон стежить за ситуацією, яка склалася навколо випробувань Російською Федерацією міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс". Її навчально-бойовий запуск провели на випробувальному космодромі Плесецьк на початку березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 14:57