Фото ілюстративне. Джерело: polskieradio

Європа обговорює відправлення військ в Україну: що відомо

Європейські лідери обговорили можливість відправлення своїх військ в Україну. Наразі з цього приводу є різні — подекуди абсолютно протилежні — думки.

Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на підсумки міжнародної конференції на підтримку України.

Зокрема, президент Польщі Анджей Дуда назвав дискусію про це "найгарячішою". Він наголосив, що рішення немає, а ентузіазму все ж небагато. Натомість союзники відкриті до допомоги у розмінуванні чи охороні кордону.

"Зараз немає консенсусу щодо відправлення сухопутних військ в Україну. Але нічого не можемо виключати.  Ми зробимо все, що маємо, аби Росія не виграла", — заявив президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі лідерів держав Євросоюзу.

Натомість прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в цьому питанні залишається на категоричній позиції.

"Я можу підтвердити, що є країни, які готові відправити свої війська в Україну, є країни, які кажуть "ніколи", серед них і Словаччина, та є країни, які кажуть, що цю пропозицію потрібно розглянути", — зазначив він.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Нідерландів і претендент на посаду генерального секретаря НАТО Марк Рютте сказав журналістам, що питання відправлення військ не було в центрі уваги переговорів.

Офіційний представник Білого дому Джеф Зінтс теж прокоментував це — за його словами, США не планують надсилати ні свої, ні війська НАТО в Україну.

Нагадаємо, нещодавно колишній очільник британського уряду Борис Джонсон висловив переконання, що Російська Федерація може наважитись на вторгнення у країни-члени НАТО за президентства Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 09:42