Фото: Укрінформ

Європейська комісія готує 11-й пакет санкцій проти РФ: коли його представлять

Європейська комісія найближчими днями запропонує 11-й пакет санкцій проти Росії. Обговорення планується на 10 травня — після того, як Єврокомісія озвучить свої пропозиції щодо нових антиросійських заходів. 

Про це повідомляє Politico.

За даними видання, постійні представники країн-членів ЄС наступного тижня планують провести зустріч, на якій обговорять пропозиції щодо 11-го пакету санкцій проти Росії

"У ЄС мають намір обговорити це на зустрічі наступної середи, але поки неясно, чи надійде пропозиція сьогодні, до понеділка чи пізніше", — йдеться у матеріалі.

Проте, наразі не відомо, чи планує Єврокомісія запроваджувати санкції проти третіх країн за недотримання вже введених обмежень.

"Ця ідея була піднята з представниками ЄС минулого тижня, але неясно, чи увійде вона у фактичну пропозицію, бо ця тема дуже делікатна", — пише Politico.

Нагадаємо, днями президент Володимир Зеленський анонсував нові санкції проти Росії і її посібників. Також він під час виступу у Міжнародному кримінальному суді 4 травня заявив, що готує для росіян погані новини після візиту Гааги. Він запевнив, що його міжнародні поїздки матимуть результати.

Крім того, 3 травня Нова Зеландія розширила санкції проти Росії. До списку увійшли силові структури Російської Федерації, а також 18 російських підприємств та дев'ять громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2023 18:50