Аджа Лябіб. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Європейська рада схвалила угоду про гарантії безпеки з Україною

У вівторок, 25 червня, Європейська рада схвалила безпекову угоду з Україною. Це рішення збіглося з відкриттям переговорів про вступ нашої країни у блок.

Про це під час прес-конференції повідомила міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб.

"Я хотіла б зазначити, що сьогодні вранці Рада ЄС схвалила проект спільного безпекового зобов'язання між Європейським союзом та Україною. І, звичайно ж, я маю згадати про відкриття переговорів про вступ до ЄС сьогодні вдень", — йдеться у заяві Лябіб.

Вона також наголосила, що Бельгія готується до наступного саміту Європейської ради, який пройде в Брюсселі наприкінці цього тижня.

"Ця Європейська рада дасть повне уявлення про нашу підтримку України в усіх її проявах", — резюмувала Аджа Лябіб.

Нагадаємо, 5 червня видання Euractiv повідомило, що дванадцять країн-членів Європейського Союзу виступили за пришвидшення процесу вступу України та Молдови до ЄС та закликали формально розпочати переговори про членство до кінця червня. Документ підписали глави МЗС Чехії, Швеції, Естонії, Фінляндії, Португалії, Латвії, Польщі, Литви, Німеччини, Словенії, Румунії та Словаччини.

Раніше очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговори щодо вступу України до ЄС стартують наприкінці червня цього року. Крім того, посадовиця зауважила, що реформи, які проводить Україна, є основою для того, щоб зробити Україну "привабливим майданчиком для інвестицій, для бізнесу", так само як і приводить її ще ближче до Європейського Союзу.

Нагадаємо, за даними The Financial Times, переговори про вступ України до Європейського Союзу по суті розпочнуться у 2025 році. До цього часу Київ повинен визначитись зі своїми політичними пріоритетами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.06.2024 16:49