Фото: росЗМІ

Євросоюз може вдарити санкціями за проведення Росією "виборів" на окупованих територіях

Європейський Союз розглядає впровадження санкцій за проведення Російською Федерацією так званих "виборів" на тимчасово окупованих територіях. 

Таку заяву на прес-конференції у Берліні зробив представник міністерства закордонних справ Німеччини, пише Reuters. За його словами, санкції можуть запровадити проти осіб, які відповідальні за проведення псевдовиборів.

Нагадаємо, раніше речник Європейського Союзу Петер Стано заявив, що всі причетні до так званих "виборів" окупантів на тимчасово захоплених територіях України повинні бути покарані. У такий спосіб Російська Федерація продовжує порушувати міжнародне право та суверенітет України.

Своєю чергою Рада Європи засудила проведення Росією псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України 8-10 вересня, назвавши їх грубим порушенням міжнародного права.

Також командування Сил оборони України закликало ігнорувати участь у таких псевдодемократичних заходах та уникати призову до окупаційного війська.

Варто відзначити, що 9 вересня у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині партизани знищили окупантів, які на автомобілі транспортували "виборчі бюлетені" для псевдовиборів.

Крім того, 9 вересня дрони-камікадзе атакували так званий "виборчий" штаб окупантів у селі Скельки Василівського району Запорізької області. Одразу після вибуху російські окупанти оточили прилеглі вулиці, почали перевіряти людей, підняли в повітря свої безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 22:24