Фото: ДПСУ

З України намагались вивезти старовинну скрипку Страдіварі (фото)

З України до Польщі намагалися вивезти скрипку італійського майстра Антоніо Страдіварі. Коштовний вантаж знайшли прикордонники в багажнику автомобіля.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"В автомобілі, який прямував на виїзд з України, прикордонники Львівського загону виявили скрипку, ймовірно, італійського майстра Страдіварі", — йдеться у повідомленні.

Прикордонники інформують, що скрипка маркована як Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1728. Її виявили у багажнику автомобіля марки MITSUBISHI у пункті пропуску "Краківець", що на кордоні з Польщею.

"Скрипка може бути оригінальним інструментом, виготовленим італійським майстром Антоніо Страдіварі. Цей інструмент вирізняється особливою чистотою звучання й неабияк цінується у світі", — підкреслили з ДПСУ.

Музичний інструмент вилучили представники митниці. Експертиза встановить, чи становить він культурну та історичну цінність.

скрипка

Усі фото: вилучена скрипка. Джерело: ДПСУ

Нагадаємо, у серпні прикордонники також завадили спробі незаконно вивезти з України скрипку Страдіварі 18-го сторіччя. Вилучений інструмент було спрямовано на експертизу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.09.2024 20:50