Олександр Семенович Зеленський. Джерело: 5 канал

За заслуги у сфері освіти: уряд призначив довічну стипендію батьку Зеленського

Кабінет міністрів України призначив довічну стипендію науково-педагогічним працівникам за видатні заслуги у сфері вищої освіти з 1 вересня 2023 року. У списку присутній і батько президента Володимира Зеленського Олександр Семенович.

Про це стало відомо із відповідного рішення уряду. У документі сказано, що "виплату стипендій здійснюватимуть у межах бюджетних призначень, встановлених Міністерству освіти й науки законом про Державний бюджет України на відповідний рік".

Олександр Зеленський є науковцем у галузі автоматизації геолого-маркшейдерського забезпечення в гірничій справі. Він доктор технічних наук, професор у Державному університеті економіки та технологій Кривого Рогу. З 1995 року обіймає посаду завідувача кафедри інформатики та інформаційних технологій.

Також батько голови держави є членом спеціалізованої вченої ради в університеті "Дніпровська політехніка" та спеціалізованої вченої ради в Криворізькому національному університеті. Має 140 публікацій, співавтор чотирьох монографій, постійно бере участь у міжнародних конференціях.

Нагадаємо, на початку вересня перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю сайту ВВС розповіла про їхні стосунки із чоловіком Володимиром Зеленським. Вона зазначила, що діти дуже сумують за батьком. Вона зазначила, що невизначеність життя на війні обійшлася її дітям емоційною ціною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.10.2023 11:04