Фото: росЗМІ

Захід готується, що Путін використає "крайню тактику" через контрнаступ ЗСУ, — The Guardian

Президент Росії Володимир Путін, ймовірно, використає "всі інструменти, які в нього залишилися", включно з ядерними погрозами та кібератаками, у відповідь на контрнаступ Збройних сил України.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на західних офіційних осіб.

Британські офіційні особи на саміті міністрів закордонних справ G7 в Японії заявили, що очікують від Росії заходів у відповідь і "повинні бути готовими" до екстремальної тактики росіян, які намагатимуться утримати українські території.

The Guardian звертає увагу, що в березні екс-президент Росії Дмитро Медведєв заявив про готовність Москви відповісти Україні "абсолютно будь-якою зброєю", якщо ЗСУ спробують повернути окупований Крим.

"Здається, у Кремлі визнали, що російські війська незабаром можуть почати оборонятись в Україні, оскільки їх власний зимовий контрнаступ сповільнюється", — пише видання.

Представники G7 заявили, що під час переговорів відбувся "відкритий обмін думками" щодо підходу до російсько-української війни, включно з "майбутніми перспективами" припинення війни, які, за словами прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, зрештою дійдуть до столу переговорів.

Однак джерела у МЗС припустили, що єдиним способом остаточно завершити війну було б виведення російських військ з Криму і щоб Захід дав Україні необхідні інструменти для цього.

Нагадаємо, очікування контрнаступу Сил безпеки та оборони України продовжує знижувати морально-психологічний стан у рядах російських окупантів. Головне управління розвідки України підтверджує різке зростання кількості російських загарбників, які прагнуть здатись в полон, аби зберегти життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 18.04.2023 21:37