Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Західні аналітики назвали три умови, за яких ЗСУ можуть піти у контрнаступ 2025 року

Контрнаступ Україна може запланувати на 2025 рік. Однак для цього потрібні певні умови й обставини, які мають скластися на полі бою. При цьому активізація українських збройних сил може відбутися, попри те, що російська армія зосереджена та має успіхи в Донецькій області.

Таку інформацію оприлюднило видання The Telegraph. Його аналітики назвали декілька факторів, які все ще можуть підірвати рішучість Москви.

"По-перше, якщо Україна й надалі матиме успіх у Курську, то Росії можливо, доведеться вивести більше сил з окупованих територій. Це потенційно послабить їхні оборонні позиції та допоможе українським військам розширити дальність ударів безпілотників", — йдеться у статті.

По-друге, українські бригади, які зараз проходять навчання, можуть розгорнути для посилення або в Курській, або в Донецькій областях, залежно від того, де російські сили демонструють ознаки слабкості. Така гнучкість може дозволити Києву провести контрнаступ 2025 року, а не просто ще один наступ на окупований Донбас.

Також журналісти The Telegraph зауважили, що третім фактором є знищення Україною Чорноморського флоту Росії та прискорений демонтаж російської мережі протиповітряної оборони в Криму. Це змусило російські війська на півострові перейти до оборони, ймовірно, це вплине на те, Крим стане наступною мішенню. А Керченський міст, який вже є частою мішенню українських диверсій, зруйнують найближчим часом.

Нагадаємо, аналітики авторитетного видання Bloomberg зазначили, що головною метою Курського наступу є активізація підтримки союзників і спроба переконати західних лідерів зняти обмеження на використання своїх далекобійних ракет проти цілей на російській землі. За цих умов операція може досягти величезних результатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2024 23:37