Фото: suprotyv.com

Західні союзники підтверджують використання Україною ракет Storm Shadow, — ЗМІ

Збройні сили України застосували на практиці далекобійні ракети Storm Shadow, які надала Велика Британія. Російські загарбники вже змогли відчути на собі їхню ударну міць.

Про це повідомляє CNN.

За інформацією видання, інформацію про використання Україною ракет Storm Shadow підтвердили два американські чиновники та ще один західний. Їхні імена джерело не оприлюднює.

Також журналісти не розкривають деталей військової операції.

Варто відзначити, що в Міноборони України відмовилися коментувати цю інформацію на після запиту СNN.

Нагадаємо, 11 травня стало відомо, що Велика Британія передала Україні декілька крилатих ракет Storm Shadow. Їхня дальність сягає до 300 кілометрів. Українська влада запевнила Лондон: ці ракети використовуватимуть лише в межах суверенної території України й не атакуватимуть ними Росію.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак ініціюватиме надання більшої підтримки Україні. Він планує реалізувати свої наміри на міжнародних самітах цього тижня. 

У понеділок, 15 травня, Зеленський прибув до Лондона на переговори з британським урядом. Ріші Сунак заявив, що зустріч із Володимиром Зеленським припадає на "вирішальний момент в опорі України", і союзники країни "не повинні їх підвести".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 21:19