Фото: Telegram Андрій Єрмак

Захисники "Азовсталі" та Бахмута: додому з російського полону повернулися ще 95 військових

У неділю, 11 червня, відбувся черговий великий обмін полоненимиДодому повернулося 95 наших захисників.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Очільник ОП зауважив, що вдалося обміняти воїнів ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонників. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів. Також додому повернулися полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники "Азовсталі".

"Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на "Азовсталь". Багато наших перебували в полоні пораненими", — повідомив Єрмак.

У координаційному штабі повідомили, що вдалося повернути оборонців, які знаходилися в полоні у ПВК "Вагнера" та підрозділу "Ахмат".

"Серед звільнених з полону 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників, четверо військових моряків", — уточнює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

При цьому у штабі додали, що серед звільнених українців троє мали статус "пошук особи". Крім того, четверо військових повернулися з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб. 

Нагадаємо, 25 травня Україна змогла повернути додому 106 наших військових. Йдеться про бійців з Бахмутського напрямку. Серед тих, хто повернувся з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап.

Раніше ми писали, що можливість проведення обміну полоненими між Україною та Росією за формулою "всіх на всіх" значно збільшилась.

Додамо, станом на початок травня у Росії перебувають близько 24 тисячі цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 19:31