Фото: ВРУ

"Займатимуться іншими видами діяльності": Стефанчук заявив, що нардепи не йдуть на канікули

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук спростував оприлюднену раніше інформацію, що український парламент йде у відпустку. Народні обранці будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою законопроекту щодо діяльності Московського патріархату в країні.

Відповідну заяву Стефанчук оприлюднив на своїй сторінці в Facebook.

Він наголосив, що широко розтиражована заява про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули, — не відповідає дійсності. 

"З 24.02.2022 року парламент України працює у режимі єдиного засідання. І за цей час жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати "канікули", щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі", — пояснив Стефанчук.

Глава Верховної Ради також підкреслив, що водночас робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України. Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо. 

"З огляду на те, що вчора було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень закону №8371 із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі, парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроекту. Тому ще раз — на жодні "канікули" з моменту повномасштабного вторгнення Верховна Рада України не ходила та не піде, до моменту нашої перемоги!" — резюмував Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, 21 липня група депутатів із плакатами проти московської церкви заблокували трибуну Верховної Ради. Вони вимагали прямо зараз розглянути законопроект про її заборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 24.07.2024 12:57