Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Закон про заборону Російської церкви надіслали на підпис Зеленському

У п'ятницю, 23 серпня, закон про заборону Російської православної церкви та пов'язаних з нею організацій в Україні, передано на підпис главі держави Володимиру Зеленському. Він був ухвалений Верховною Радою ще 20 серпня.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті українського парламенту.

На сайті Ради повідомляється, що главою парламенту Русланом Стефанчуком був підписаний закон з реєстраційним номером 8371 про заборону Російської церкви в Україні.

Там також уточнюється, що документ передали на підпис главі держави Володимиру Зеленському.

Закон про заборону Російської православної церкви та пов'язаних з нею організацій в Україні, передано на підпис главі держави Володимиру Зеленському

Скріншот з сайту Верховної Ради

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада ухвалила заборону релігійних організацій, що пов’язані з Російською православною церквою. У них є 90 днів для розриву зв'язків з Росією.

Варто зазначити, що не всі народні обранці підтримали законопроект про заборону релігійних організацій: 29 нардепів проголосували проти, ще четверо утримались.

Раніше депутатська група "Платформа за життя та мир" виключила зі свого складу народного депутата Юрія Загороднього. Його виключили із групи за те, що він напередодні віддав свій голос за заборону Московської церкви в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.08.2024 19:59