Зустріч української та нідерландської делегацій у Києві. Джерело: Facebook Рустема Умєрова

Закупівля зброї, F-16 і не тільки: Умєров повідомив про важливі рішення після зустрічі з нідерландською делегацією

У понеділок, 10 червня, делегація на чолі з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен провела зустріч у Києві з українським міністром оборони Рустемом Умєровим. Сторони обговорили подальшу військову співпрацю.

Про це Рустем Умєров повідомив на своїй Facebook-сторінці.

"F-16, військова співпраця, залучення підтримки в розвиток українських оборонних підприємств — такими були теми переговорів з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен під час її візиту в Україну", — зазначив він.

За його словами, Кайса — частий і бажаний гість у Києві, що підкреслює важливу роль Нідерландів у наданні допомоги Україні в боротьбі з російською агресією.

"Детально обговорили можливі шляхи участі Нідерландів у закупівлях зброї для наших військових потреб і розглянули варіанти співпраці у сфері оборонного виробництва в Україні", — наголосив український міністр.

Він також акцентував, що українські виробники озброєння мають багато спроможностей — закликав фінансувати виробництво зброї саме в Україні. Особливу увагу приділили ініціативі F-16.

"Коаліція F-16 є однією з найефективніших, і ми вдячні Нідерландам за співлідерство у ній. Робимо все можливе, аби літаки, пілоти та бази були готові до бою якнайшвидше. Поінформували нідерландську делегацію про поточну ситуацію на фронті та військові потреби України. Нідерланди є одним із лідерів чеської ініціативи із закупівлі для української армії снарядів калібру 155 міліметрів. Вдячні за підтримку!" — підсумував Рустем Умєров.

Нагадаємо, на початку червня стало відомо, що Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16. І їх усіх можна використати для ударів по цілях і об’єктах на території Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 19:58