Зустріч Україна – НАТО. Джерело: Facebook-сторінка Місії України при НАТО

Залужний не взяв участі в зустрічі Україна — НАТО у Брюсселі: деталі

У середу, 17 січня, відбулася перша зустріч Ради Україна — НАТО на рівні керівників оборонних відомств. Проте головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний з невідомих причин не взяв у ній участі.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Місії України при НАТО.

Україну на цьому засіданні представляв генерал-майор Сергій Салкуцан, хоча раніше планувалося, що генерал Валерій Залужний приєднається до іноземних колег у форматі відеоконференції.

"Сьогодні відбулося перше засідання Ради Україна — НАТО у військовому форматі на рівні начальників генеральних штабів. Від імені головнокомандувача Збройних сил України генерала армії України Валерія Залужного перед союзниками виступив військовий представник України генерал-майор Сергій Салкуцан", — йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що він поінформував про поточну ситуацію на полі бою, наголосив на першочергових потребах Збройних сил України, закликав до збільшення постачань озброєння, в тому числі систем протиповітряної оборони та ракетних комплексів.

Нагадаємо, що 16 січня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну бесіду з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером. Розмова відбулася напередодні засідання Ради Україна — НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 21:57