Фото: crimea-platform.org

Заступник голови Меджлісу та священники УГКЦ: Україна повернула з російського полону 10 людей

У п'ятницю, 28 червня, Україна повернула додому з російського полону ще десятьох людей. Серед них — заступник голови Меджлісу та священники Української греко-католицької церкви.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Вдалося повернути з російського полону ще десятьох наших людей. Попри всі складнощі", — наголосив гарант.

За словами Зеленського, серед тих, хто повернувся на Батьківщину — Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році. Також вдалося повернути додому і двох священників УГКЦ Богдана Гелету та Івана Левицького, яких рашисти захопили в Бердянську за опір окупантам.

Крім того, з російського полону визволили і цивільних Олену Пех та Валерія Матюшенка, яких окупанти утримували ще з 2017–2018 років.

"Іще пʼятеро цивільних, які були захоплені на території Білорусі та позбавлені свободи: Микола Швець, Наталія Захаренко, Павло Купрієнко, Людмила Гончаренко та Катерина Брюханова. Усі вони вже звільнені та вдома — в Україні", — зазначив президент.

Зеленський подякував всім хто займався звільненням полонених. Окремі слова вдячності гарант висловив Ватикану.

"Дякую кожному й кожній, хто допомагав! Дякую нашій команді, яка займається звільненням полонених. Хочу відзначити також зусилля Ватикану заради того, щоб повернути додому цих людей. Обовʼязково звільнимо всіх наших!" — резюмував Зеленський.

Нагадаємо,  25 червня у межах обміну 90 українців повернулися додому з російського полону. Цьому процесу активно сприяли Об'єднані Арабські Емірати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.06.2024 22:20