Дмитро Пєшков. Джерело: росЗМІ

Заступника командира дивізії Московського округу заарештували в Росії через невдачі на фронті, — ISW

У п’ятницю, 2 серпня, в Росії заарештували заступника командира з тилу 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова. Його звинуватили у розкраданні продовольчих пайків.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Російські пропагандистські ресурси повідомили, що правоохоронні органи заарештували Пєшкова та висунули йому звинувачення в розкраданні продовольчих пайків для російських солдатів, які воюють в Україні, в чому він не визнав себе винним.

Аналітики ISW зробили висновок, що арешт Пєшкова, ймовірно, є частиною цілеспрямованих зусиль Кремля щодо усунення високопоставлених російських чиновників з міністерства оборони Росії, що може бути використано для опосередкованого покарання командирів за невдачі їхніх підрозділів або для того, щоб утримувати в лавах російських збройних сил лояльних і слухняних офіцерів.

Підрозділи 144 мотострілецької дивізії проводять наступальні операції в районі Тернів і Невського в Луганській області з обмеженим успіхом і нещодавно втратили частину території через обмежені українські контратаки в цьому районі.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Командувач Об’єднаних сил і групи військ "Хортиця" бригадний генерал Андрій Гнатов наголосив, що Росія намагається змусити Україну залучити наявну особову силу до оборонних операцій, щоби не допустити накопичення українських ресурсів для майбутніх контрнаступальних операцій.
  • Рада Федерації Росії прийняла оновлену версію поправки, яка дозволить командирам карати підлеглих за "грубі дисциплінарні проступки", включаючи використання персональних електронних пристроїв, на передовій після значної реакції російських мілітарних блогерів.
  • Також Рада Федерації Росії ухвалила низку законопроектів, які посилюють контроль російської влади над російським інформаційним простором і ще більше обмежують права мігрантів у Росії.
  • Прокремлівський опозиційний виборчий блок "Перемога Молдови" оголосив свого кандидата на виборах президента Молдови 2 серпня 2024 року.
  • Російські війська нещодавно просунулися поблизу Торецька, Авдіївки та Донецька.
  • Делегація кремлівських чиновників відвідала окуповані Запорізьку та Херсонську області, щоби висвітлити зусилля Росії щодо інтеграції окупованої України до Російської Федерації.

Нагадаємо, вчора керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що підготовка українськими захисниками операції зі знищення Кримського мосту триває. Сили оборони можуть ліквідувати його вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2024 07:16