Фото: Офіс президента

Затверджено пʼять пакетів: Зеленський повідомив про нові санкції проти Росії

Президент України Володимир Зеленський увів у дії нові санкції проти країни-агресорки. Зокрема, затверджено п'ять санкційних пакетів.

Про це гарант повідомив під час відеозвернення.

"Сьогодні в нас  санкційний день. Затверджено пʼять санкційних пакетів, які ми дуже ретельно готували цими тижнями в РНБО, Кабінеті Міністрів, Офісі, у наших спеціальних службах", — розповів президент.

За його словами, перший пакет санкцій стосується підприємства "Запоріжсталь".

"Перше  це пакет, що стосується "Запоріжсталі". Блокуємо вплив на цю компанію держави-терориста, що існував завдяки різним підставним та офшорним особам. Частка, що контролювалася Росією через один із системних банків, буде конфіскована й працюватиме заради України та українців. Ми не залишимо жодного звʼязку держави-терориста в Україні, який вона може використовувати проти нашої держави, проти нашої економіки чи проти наших людей",  зауважив Зеленський.

Очільник держави додав, що також затверджено санкційні пакети, які продовжують курс України на ізоляцію та блокування російської військової промисловості.

"Сотні фізичних та юридичних осіб держави-терориста й повʼязаних із Росією стають мішенню для глобальної ізоляції. Дуже активно працюємо з партнерами, щоб усі, хто фактично виробляє цю агресію, хто дає зброю, боєприпаси, техніку й технології в руки терористів  щоб вони всі були роздавлені світом. Дякую всім, хто допомагає Україні тиснути на Росію за цю війну, а також блокувати намагання держави-терориста обходити санкції. Впевнений, це має визначатися як один із найтяжчих злочинів проти міжнародного права та міжнародного миру  намагання обійти санкції, що запроваджені для обмеження ресурсів агресії, або сприяння в цих намаганнях",  підсумував гарант.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував нові санкції проти Росії і її посібників. Також він під час виступу у Міжнародному кримінальному суді 4 травня заявив, що готує для росіян погані новини після візиту Гааги. Він запевнив, що його міжнародні поїздки матимуть результати.

Крім того, 3 травня Нова Зеландія розширила санкції проти Росії. До списку увійшли силові структури Російської Федерації, а також 18 російських підприємств та дев'ять громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.05.2023 18:33