Ірина Коляденко. Джерело: соцмережі

Збірна України матиме ще одну медаль у боротьбі на Олімпіаді: Коляденко вийшла у фінал

У ваговій категорії до 62 кілограмів до золотого фіналу Олімпіади-2024 пробилася Ірина Коляденко. Таким чином Україна розпочала виступи в заключній жіночій дисципліні Ігор у Парижі з вільної боротьби.

На Олімпійських іграх у Парижі 25-річна Коляденко виступає в статусі чинної бронзової призерки. У Токіо українка дійшла до півфіналу, в якому зазнала єдиної поразки на турнірі — поступилася представниці Киргизстану Айсулуу Тинибековій.

Саме із Тинибековою Коляденко випало зустрітися у півфіналі Парижа-2024. Аби організувати реванш із чинною лідеркою світового рейтингу, українка розпочала виступи на Олімпіаді-2024 з двох перемог поспіль. Стартувала із вольової звитяги над представницею Монголії Пуревдорджийн Орхон: поступалася 0:4 після першого періоду, але довершила камбек із мінімальною різницею 8:7. У чвертьфіналі перемогла найближчу переслідувачку у світовому рейтингу, болгарку Біляну Дудову — 7:3. Українка набрала всі сім очок у другому періоді та гарантувала собі щонайменше участь у втішних сутичках.

За місце у фіналі боролася з Тинибековою. Українка відкрила рахунок після челенджа від тренерів — в суперниці зафіксували небезпечне положення. На перерву Коляденко пішла лідеркою за рахунку 2:1. Тинибекова відновила паритет на старті другого періоду, але українка ще до кінця четвертої хвилини повернула собі лідерство. Контратака на останній хвилині й попередження Тиникебовій додали Ірині ще п'ять балів — перемога українки з рахунком 9:2.

Фінал за участі Ірини Коляденко відбудеться в суботу, 10 серпня. Тоді й дізнаємося, медаль якої проби привезе українська борчиня на Батьківщину. За золоту нагороду українка боротиметься з віце-чемпіонкою світу японкою Сакурою Мотокі. Суперниця Коляденко посідає друге місце світового рейтингу.

Нагадаємо, що український борець греко-римського стилю та народний депутат України Жан Беленюк офіційно завершив спортивну кар'єру. Це сталося після завоювання бронзової медалі на Олімпіаді-2024 в Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.08.2024 20:54