Збірна України з футзалу. Джерело: ФІФА

Збірна України з футзалу вперше в історії здобула бронзові медалі чемпіонату світу

Українська футзальна збірна перемогла команду Франції в матчі за третє місце чемпіонату світу в Узбекистані. Таким чином футзалісти з України вперше в історії отримають нагороди престижного турніру.

На чемпіонаті світу 2024 року суперником України в "бронзовому" фіналі стала збірна Франції, яка вперше в історії виступає на такому турнірі.

На десятій хвилині Україна відкрила рахунок: "синьо-жовті" вдало зіграли на перехоплення, Ігор Корсун віддав передачу на Ігоря Чернявського, який замкнув передачу. На початку другого тайму українці збільшити перевагу до двох м'ячів. Данило Абакшин віддав передачу на хід Семенченку, який переадресував м’яч на голову Михайлу Зваричу. Однак вже через хвилину французи змогли відіграти удар: Сухов вийшов із воріт на перехоплення м'яча, однак Гіріо асистував Саадауї, який відправив м'яч у порожні ворота, — 2:1.

Далі двічі забивав голи Євгеній Жук, який ефектно відзначив свій успіх. За 12 хвилин до завершення поєдинку Франція вивела на майданчик п'ятого гравця, чим збільшила тиск біля воріт "синьо-жовтих". Однак уже через хвилину Україна скористалася відсутністю воротаря: Сухов віддав результативну передачу на Абакшина. Той же Абакшин іще двічі відправив м'яч у порожні ворота суперників — 7:1.

Україна здобула перші в історії медалі чемпіонату світу з футзалу. До того ж це перша нагорода "синьо-жовтих" на рівні чемпіонатів світу в командних видах спорту за часи Незалежності.

Нагадаємо, нещодавно мережі оприлюднили документ міжнародної федерації футболу, який має назву "Стратегічні цілі для глобального футболу 2023-2027 років", де йдеться про плани внести футзал і пляжний футбол до програми Олімпійських ігор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.10.2024 17:40