Фото ілюстративне. Джерело: IIHF

Збірну Росії з хокею включили до програми Олімпіади-2026, але є нюанси

Міжнародна федерація хокею із шайбою (IIHF) опублікувала повну програму турніру Олімпіади-2026. До переліку групи C попередньо додали збірну Росії.

Про це повідомила прес-служба IIHF. При цьому в міжнародній хокейній федерації зазначили, що то лише теоретична позиція посіву, якщо команду вирішать повернути до програми чемпіонату.

"Росія позбавлена права виступати на міжнародних змаганнях через повномасштабну війну проти України. Її дискваліфіковано до кінця 2024 року", — нагадали світові хокейні чиновники.

Згідно з попередньою програмою матчів, якщо раптом ухвалять рішення допустити Росію до Олімпіади-2026, то у фінальному турнірі вона зіграє зі збірною США та ще двома країнами, які пройдуть кваліфікаційний відбір. До речі, Білорусь включили до фіналу олімпійської кваліфікації за таким же принципом.

Дізнавшись про такий несподіваний попередній розклад, пропагандисти з телеканалу "Матч ТВ" одразу "кинулися" за коментарем до президента Міжнародної федерації хокею Люка Тардіфа.

"Це поки що нічого не означає. Рішення про допуск Росії можемо ухвалити будь-коли, але не після березня 2024 року. Воно також залежить від рішення дисциплінарної ради", — розповів він, не розставивши акценти чітко.

Однак експерти вважають нереалістичним варіант із допуском росіян до Олімпіади-2026, яка пройде в італійському Мілані. Адже до березня 2024 року залишилося не так багато часу, і навряд чи до цього терміну суттєво зміниться загальна ситуація.

Нагадаємо, що в червні агенція внутрішньої безпеки Польщі затримала 28-річного чоловіка, якого запідозрили у шпигунстві. Він був професійним хокеїстом і грав в одному з польських клубів. Його затримали в Сілезькому воєводстві, але він мав діяти на території всієї Польщі. У повідомленні йдеться, що 28-річний Максим С — громадянин Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.11.2023 02:22