Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський анонсував унікальну 100-річну угоду між Україною та Британією: в чому суть документа

У п’ятницю, 5 липня, президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з новопризначеним прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Вони обговорили низку важливих питань.

Про це Володимир Зеленський написав у своїх соціальних мережах.

"Радий провести телефонну розмову зі сером Кіром Стармером у день призначення його новим прем’єр-міністром Великої Британії. Привітав його з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування, які британський народ пов’язує з новим урядом", — зазначив він.

Український президент висловив вдячність Кіру Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою.

"Ми скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці, зокрема, підготовку безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великою Британією", — заінтригував Володимир Зеленський.

Як відомо, сьогодні лідер Лейбористської партії Великої Британії Кір Стармер став прем’єр-міністром країни. Він одразу оголосив склад свого уряду. Зокрема, Міністерство закордонних справ очолив Девід Леммі, який є прихильником України. А міністром оборони Великої Британії став Джон Гілі, який теж неодноразово заявляв про всебічну підтримку України. Обидва політики раніше відвідували Київ і під час візиту запевняли, що підтримка України з боку Великої Британії в разі приходу лейбористів до влади збережеться.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський висловив сподівання на тісну співпрацю із новим урядом Великої Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2024 23:08