Кір Стармер і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Британський прем'єр Стармер оголосив склад нового уряду: чи є там прихильники України

У п’ятницю, 5 липня, лідер Лейбористської партії Великої Британії Кір Стармер став прем’єр-міністром країни. Сьогодні ж він оголосив склад свого уряду.

Про це Кір Стармер повідомив на офіційній сторінці британського прем’єр-міністра в соціальній мережі X (колишній Twitter).

Зокрема, Міністерство закордонних справ очолив Девід Леммі, який є прихильником України.

Девід Леммі. Джерело: мережа X

Девід Леммі. Джерело: мережа X

А міністром оборони Великої Британії став Джон Гілі, який теж неодноразово заявляв про всебічну підтримку України.

Джон Гілі. Джерело: мережа X

Джон Гілі. Джерело: мережа X

Обидва політики раніше відвідували Київ і під час візиту запевняли, що підтримка України з боку Великої Британії в разі приходу лейбористів до влади збережеться.

"Якщо після виборів зміниться уряд, то рішучість Великої Британії підтримувати Україну, протистояти російській агресії та притягнути Путіна до відповідальності за воєнні злочини залишиться на належному рівні", — запевняв Гілі.

Леммі заявив, що для нього велика честь отримати призначення Державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності та розвитку.

"Перед світом стоять величезні виклики, але ми впораємося з ними, використовуючи величезні сильні якості Великої Британії. Ми об'єднаємо Британію заради нашої безпеки та процвітання вдома", — зазначив він.

Як відомо, сьогодні лідер Лейбористської партії Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії після зустрічі з королем.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський привітав Лейбористську партію Великої Британії та її лідера Кіра Стармера з перемогою на парламентських виборах. Наш президент наголосив, що Україна та Велика Британія були та будуть надійними союзниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2024 18:49