Фото: АрміяInform

Зеленський доручив Залужному підготувати комплекс дій для продовження роботи "зернового коридору"

У п'ятницю, 21 липня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки. Учасники обговорили системну роботу із захисту українських портів та інфраструктури "зернової ініціативи".

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Зеленського.

За словами президента, керівництво держави розуміє ризики, загрози та перспективи ситуації, що склалась навколо "зернової угоди". Зеленський заслухав доповіді командувача ВМС Олексія Неїжпапи та віце-прем’єра Олександра Кубракова. 

"Головкому Залужному, командувачу Неїжпапі та міністру Кубракову — підготувати комплекс дій для продовження роботи "зернового коридору". МЗС — напрацювати аналогічні дипломатичні кроки", — йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронті

Президент заслухав доповіді головкома Валерія Залужного, командувачів Сирського і Тарнавського. 

"Актуальна ситуація на полі бою. Глибока аналітична доповідь усіх наших розвідок щодо задумів противника на коротку й тривалу перспективу. Також — постачання, логістика, виробництво. Міністр Резніков, командувач Гуляк, міністр Камишін", — написав Зеленський.

Північний кордон

"Тримаємо під пильним контролем діяльність найманців у Білорусі. Доповіді ГУР МО, СЗР, ДПСУ", — наголосив глава держави.

Також президент наголосив, що наразі триває комплексна перевірка роботи ТЦК — військкоматів. 

"Заслухали проміжний звіт, до кінця місяця очікуємо результатів інспекції", — додав Зеленський.

Нагадаємо, 17 липня країна-агресорка Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди".

Крім того, посольство Росії в Білорусі передало Україні ноту щодо "зернової угоди", в якій заявило, що вона має бути повністю припинена з 18 липня. У документі, зокрема, сказано, що РФ офіційно заперечує подальше продовження "зернового договору" після закінчення її терміну дії.

Додамо, 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що Путін погодився на продовження дії зернової ініціативи. Однак у Кремлі відхрестились від цієї заяви, зазначивши, що ні на що не погоджувалися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 14:29