Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото з архіву. Джерело: Telegram-канал президента України

Зеленський і Байден зустрінуться двічі протягом 10 днів: де пройдуть переговори президентів

На початку червня президент України Володимир Зеленський двічі зустрінеться з американським колегою Джо Байденом. Перша зустрічі відбудеться вже цього тижня.

Про це повідомила агенція AFP із посиланням на радника Білого дому з питань національної безпеки Джейка Саллівана.

Зокрема, Зеленський і Байден проведуть зустріч цього тижня у Франції. Обидва президенти відвідають заходи до 80 річниці висадки союзників у Нормандії. Як зазначив Салліван, Байден "матиме можливість поспілкуватися з президентом Зеленським".

"Він проведе з ним зустріч, щоби поговорити про стан справ в Україні та про те, як ми можемо продовжити та поглибити нашу підтримку України", — зазначив радник Білого дому.

За його словами, Зеленський та Байден також зустрінуться на полях саміту G7, який відбудеться 13-15 червня в Італії. Очікується, що увагу зосередять на використанні заморожених активів Росії на користь України.

Як зазначає агенція, дві зустрічі протягом трохи більше як тиждень мають компенсувати ту неприємну для України обставину, що Байден вирішив не залишатися на Саміт миру у Швейцарії 15-16 червня, скликаний за ініціативою України, а натомість полетить на зустріч з виборцями разом з Джорджем Клуні та Джулією Робертс.

Нагадаємо, що віце-президентка Камала Харріс 15 червня вирушить до швейцарського Люцерна для участі в Саміті миру. Вона підтвердить підтримку Києва, який відстоює свою незалежність у війні з Російською Федерацією. До неї приєднається радник із національної безпеки Джейк Салліван.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2024 07:53