Фото: Офіс президента України

Зеленський назвав дві країни, які можуть припинити війну в Україні

Якщо США та Китай відкинуть розбіжності та будуть діяти разом, то зможуть припинити війну Російської Федерації проти України. У Москви велика залежність від ринку Китайської Народної Республіки.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg Television.

Український лідер, зокрема заявив, що Пекін може відіграти "величезну роль" у вирішенні конфлікту, оскільки Москва так залежить від його експортного ринку. Зеленський припустив, що Вашингтон та Пекін могли б діяти спільно, щоб покласти край війні.

Але наступного дня після того, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час своєї першої поїздки до Києва під час війни, закликав Зеленського розглянути можливість припинення вогню, український лідер відкинув цю ідею. Він сказав, що ті, хто просуває такий сценарій, не змогли чітко сформулювати, як працюватиме припинення вогню.

"Ні в кого немає відповіді. Я не звинувачую, я просто пояснюю", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський готовий зустрітися з лідером Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Гарант хоче вислухати його план щодо швидкого завершення війни з Росією.

Своєю чергою керівник Офісу президента України Андрій Єрмак 3 липня заявив, що Україна не буде відмовлятися від будь-якої своєї території задля того, щоби припинити війну. Таким чином українська влада не готова йти на компроміс подібного характеру з російським диктатором Володимиром Путіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 03.07.2024 17:41