Фото: Офіс президента

Зеленський особисто відвідає засідання Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, — Никифоров

Президент України Володимир Зеленський полетить до Нью-Йорка на засідання Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Поїздка відбудеться у кінці вересня.

Про це повідомив речник глави держави Сергій Никифоров.

Він зазначив, що в межах засідання заплановані зустрічі очільників МЗС Заходу, щодо притягнення Російської Федерації до відповідальності за агресію проти України.

Засідання Генеральної Асамблеї ООН: що відомо

Кожного року з вересня по грудень Генасамблея ООН збирається на сесії. На 20 вересня заплановане засідання Ради Безпеки ООН з питань України. Цього місяця головою Радбезу є Албанія. На засіданні планують обговорити наслідки російської війни проти України для світу та питання продовольчої безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський під час виступу перед Генасамблеєю ООН у Нью-Йорку у вересні говоритиме про українську Формулу миру, спецтрибунал та компенсації для відшкодування втрат від війни.

Додамо, російський диктатор Володимир Путін не поїде до США для участі в 78-й сесії Генасамблеї ООН. Він вже підписав указ про склад делегації РФ, яку очолить міністр закордонних справ Сергій Лавров. До її складу увійде також його заступник Сергій Вершинін і керівники п’ятьох департаментів, а також посол при ООН Василій Небензя і голова зовнішньополітичного комітету Держдуми Леонід Слуцький. Відсутність Путіна в указі, ймовірно, пояснюється тим, що після видання ордера на арешт Міжнародним кримінальним судом його закордонні поїздки значно обмежені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2023 17:48