Фото: Офіс президента

Зеленський порівняв втрати України та Росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що втрати військ країни-агресорки у п'ять разів перевищують втрати української армії.

В інтерв'ю телеканалу Fox News український гарант зазначив, що російські окупанти на полі бою в Україні втратили понад 400 тисяч солдатів. 

Водночас журналіст Брет Байер запитав Зеленського, чи знає він, які втрати несе Україна у повномасштабній війні.

"Ми знаємо, що десятки тисяч людей були вбиті. Десятки тисяч дітей були депортовані. Якщо порівнювати кількість загиблих солдатів, я б сказав, співвідношення 1:5. На одного українського військового, який загинув у бою, припадає 5 російських солдатів. Це приблизна статистика", — сказав очільник держави. 

Водночас точних цифр щодо втрат України президент не вказав і зазначив, що це лише приблизна статистика.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що захоплення Авдіївки є найбільшою перемогою Росії у війні за останні дев'ять місяців. Водночас Україна може записати собі в актив розблокування Чорного моря.

Водночас британські розвідники вважають, що найближчими тижнями війська країни-агресорки, ймовірно, намагатимуться розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки Донецької області. Проте у ворога навряд вистачить для цього сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 07:37