Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський повідомив, коли перші військові з КНДР будуть застосовані Росією в зонах бойових дій

Вже 27–28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій. Відповідну інформацію надала президенту Володимиру Зеленському українська розвідка.

Відповідний допис у Telegram-каналі опублікував глава держави. Зеленський заслухав доповідь головкома Олександра Сирського щодо ситуації на фронті, особливу увагу приділили Покровському, Курахівському та Лиманському напрямкам.

"На Донеччині важко, але наші бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта", — написав президент.

За словами Зеленського, окремо обговорили Курську операцію. 

"Реалізовуємо наші завдання. Буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході нашої держави та забезпечує відчутні російські втрати. Головнокомандувач доповів щодо виконання завдань нашими підрозділами у визначених районах Курської області", — наголосив Володимир Зеленський.

Участь військ КНДР у війні

Головнокомандувач ЗСУ доповів президенту також і щодо залучення Росією військових з Північної Кореї. За інформацією розвідки, вже 27–28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій. Зеленський зауважив, що це очевидний ескалаційний крок Росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями. 

"Світ може чітко побачити, чого насправді хоче Росія, і це продовження війни. Саме тому потрібна принципова та сильна реакція лідерів світу", — заявив український президент.

Зеленський наголосив, що фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка й раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях. За його словами, Північна Корея є дуже бідною країною.

Як повідомили в Головному управлінні розвідки, надісланих Пхеньяном у Росію солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грамів мила.

Згодом російський диктатор Володимир Путін вперше відреагував на повідомлення щодо відправлення в його країну військових КНДР для участі у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 12:51