Фото: Офіс президента України

"Це наближає відповідальність Росії за злочини": Зеленський повідомив про плідні результати співпраці з МКС

Президент Володимир Зеленський повідомив про "хороший результат" України у співпраці з Міжнародним кримінальним судом. Саме це, за його словами, наближає відповідальність Росії за злочини війни.

У вечірньому відеозверненні глава держави відреагував на відкриття в Україні польового Офісу Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Наразі це найбільше представництво МКС за межами Гааги.

"В Україні запрацював польовий офіс Міжнародного кримінального суду, і це найбільше представництво суду за межами Гааги. І дуже добре, що є повна та злагоджена співпраця між Офісом Генерального прокурора, всіма українськими правоохоронними інституціями та Міжнародним кримінальним судом", — сказав президент.

За словами Зеленського, саме така співпраця допомагає Україні наближати момент відновлення справедливості усіх громадян, які постраждали від війни.

Відкриття в Україні польового Офісу МКС

Генеральний прокурор України Андрій Костін під час відкриття Офісу 14 вересня пояснював, що робота установи дозволить посилити взаємодію між Україною та МКС. Зокрема, це підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які Росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців. Керуватиме філією МКС Бренда Голліс.

Робота філіалу МКС буде зосереджена на розслідуванні воєнних злочинів Росії і пошуку їх доказів.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд 17 березня видав ордер на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженої президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Російський президент Володимир Путін отримав офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Його мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

У Міністерстві зовнішніх справ Росії заявили, що ці документи не мають жодного значення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2023 00:15