Скріншот з відео

Зеленський повідомив, що снаряди від чеської ініціативи вже б'ють окупантів на фронті

Снаряди, які почали надходити українським військовим у рамках чеської ініціативи, вже посилюють бійців на лінії фронту.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський, опублікувавши відео у Telegram-каналі.

Під час зустрічі з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою український лідер відзначив ключові теми їхньої зустрічі, а саме снаряди, рух до ЄС і НАТО.

"Відзначив важливість ініціативи Чехії щодо закупівлі для України необхідних артилерійських снарядів. Вони вже посилюють наших воїнів на полі бою", — йдеться у заяві Зеленського.

За словами президента України, сторони обговорили підготовку до укладення двосторонньої безпекової угоди, а також результати інавгураційного Саміту миру.

"Дякую Чехії за вагому підтримку України!" — додав Володимир Зеленський.

За даними Euractivдруга партія боєприпасів, які були закуплені в третіх країнах у рамках чеської ініціативи, прибуде в Україну вже в липні. Перші снаряди вже надійшли у розпорядження українських Збройних сил.

Планувалося, що в межах програми закуплять 800 тисяч боєприпасів. Чехія закликала партнерів приєднатися до ініціативи. За попередніми прогнозами, перші партії снарядів мали надійти в Україну у травні, але виникли затримки.

Нагадаємо, наприкінці травня в Міністерстві закордонних справ Чехії наголосили, що "чеська ініціатива" зможе забезпечити для Збройних сил України від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру на місяць. Її анонсували в лютому 2024 року, а в перший місяць літа вона запрацює на повну потужність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 20:43