Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський повідомив, яка частина України залишається під окупацією

Наприкінці другого року повномасштабної війни Росії з Україною під окупацією у ворога залишається близько 26% національної території. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському виданню Rai1.

"Після двох років важливо, що нам вдалося захистити нашу державу. Близько 26% національної території все ще перебувають під окупацією, але ми бачимо, що російська армія не може значно просунутися. Ми їх зупинили", заявив глава держави.

При цьому Зеленський додав, що Україні вдалося об’єднати світових лідерів, тому українці не одні.

"Сьогодні країна знає, що таке війна, на жаль, багато сімей втратили близьких, є поранені і багато на фронті, але ми не одні, нам вдалося об’єднати світових лідерів", зазначив він.

Зеленський розповів, що перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну були дуже різними.

"Перші дні війни були дуже різними, люди були дуже налякані. Спочатку був великий хаос, несподіване вторгнення, вночі напади на міста. Люди були шоковані. Тепер все по-іншому, ми почали захищати нашу землю та родини. У нас не було альтернативи",  заявив він.

Також Зеленський нагадав про цілі російського диктатора у цій війні.

"Головна мета Путіна — позбавити нас незалежності, щоб Україна була частиною його імперії"... Частина українців починає звикати до війни, і це велика помилка. А якщо я зробив щось не так? Так, я людина. Але я думаю, що було більше кроків вперед",  сказав президент і додав, що "Росія не зупиниться, і ми повинні всі це усвідомити".

Нагадаємо, раніше Зеленський визнав, що на фронті склалася "патова ситуація". Це пов’язано із затримками з постачанням техніки. При цьому, за його словами, морські операції дали позитивні результати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 05.02.2024 09:52