Фото: Офіс президента

Зеленський прибув до Болгарії й розповів про очікування від візиту

У четвер, 6 липня, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Болгарії. Одною з головних тем переговорів повинна стати євроатлантична інтеграція України.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Зеленського.

"Софія. Болгарія. Проведу ґрунтовні переговори з Премʼєр-міністром Ніколаєм Денковим, зустрінуся з Президентом Руменом Радевим, урядовцями, парламентарями, політиками, журналістами", — написав глава держави.

Зеленський також наголосив, що планує обговорити оборонну підтримку, євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО, гарантії безпеки та реалізація "формули миру".

Нагадаємо, у столиці Болгарії активно готуються до візиту президента України Володимира Зеленського. У Софії посилили заходи безпеки перед очікуваним візитом глави держави 6 липня.

Раніше у Болгарії затвердили новий пакет військово допомоги для України. Що саме отримають Збройні сили України від союзника — поки невідомо.

Варто відзначити, що "Болгарське національне телебачення" розпочало трансляцію українськомовних випусків новин із огляду на зростання кількості українських біженців. Перший випуск вийшов в ефір 19 червня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 12:23