Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський пропонує збільшити зарплату бійцям "на нулі": деталі

Підвищення зарплати може стосуватися тільки тих, хто перебуває на передовій понад два роки. Але це ще не остаточне рішення, оскільки перед його ухваленням потрібно знайти гроші на таку зарплату.

Про це повідомив заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат фракції "Слуга народу" Юрій Мисягін.

"Сьогодні під час вечірньої зустрічі президент сказав, що військовим, які на передовій вже два роки, необхідно підняти зарплатню до 200 тисяч гривень", — написав він у своїх соціальних мережах.

Однак інші представники фракції "Слуга народу", які були сьогодні присутні на зустрічі з Володимиром Зеленським, уточнили, що для цього треба спочатку знайти гроші. Тому наразі слова українського президента залишаються на рівні ідеї та пропозиції. Це стосується лише тих, хто перебуває "на нулі" понад два роки.

Депутати також стверджують, що для цього необхідні зміни до закону про держбюджет на цей рік, а це, як відомо, процес не швидкий.

У середу, 21 лютого, фракція "Слуга народу" провела засідання фракції на чолі з президентом Володимиром Зеленським. Він запевнив нардепів у перемозі України та закликав парламентарів надалі працювати єдиною командою. Питання переформатування уряду, складання мандатів окремими депутатами "Слуги народу" та проект закону про мобілізацію під час зустрічі не обговорювали.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Туди додалося двоє осіб: начальника Генерального штабу Збройних сил України Анатолія Баргилевича та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 23:17